Het Mars-gelaat is geen gelaat

06-07-2009

-

door
1 minuut
Leestijd:
Het Mars-gezicht is geen gezicht!

De NASA heeft een nieuwe foto van Mars vrijgegeven waaruit blijkt dat het beroemde "gelaat" op Mars een gewone heuvel is. De foto, genomen door de sonde Mars Global Surveyor, toont een vorm die "op alles lijkt, van een sandaalafdruk tot een gestoofde paprika, behalve een gelaat", aldus een journalist van Associated Press. Meer dan twintig jaar geleden fotografeerde een van de Viking Orbiters de formatie op Mars die wel iets had van een menselijk gelaat, maar voor veel nuchtere mensen was het duidelijk dat dit enkel het gevolg was van het spel van licht en schaduw op het Marsoppervlak.

Sommigen zagen er echter een "bewijs" in van buitenaards leven. Uiteraard werd meteen beweerd dat de NASA informatie achterhield. De Vikings hadden immers geen sporen van leven op de Rode Planeet gedetecteerd. Mars-experts hopen dat het nu voor iedereen duidelijk is dat het om een natuurlijke formatie gaat. Maar een woordvoerder van de Entreprise Mission, een pseudo-wetenschappelijke groep die de NASA-ontdekkingen op de voet volgt, zei dat de nieuwe foto veel te onduidelijk is om er conclusies uit te trekken. Daar gaan we weer...

De NASA heeft de foto's op Internet geplaatst om niet de indruk te geven dat ze de waarheid wil verdoezelen. Meer informatie omtrent het gelaat vindt u hier.

 

Authors
SKEPP
Publicatiedatum
06-07-2009
Opgenomen in
Aliens & UFO's